• Orange the World

  Vanaf 25 november kleuren opnieuw vele openbare gebouwen in Nederland oranje. Vrouwenorganisaties over de hele wereld zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. Zonta Drenthe doet mee. Dit jaar is het thema ‘preventie’. 16 dagen actieVan 25 november (de (lees meer)

 • WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

  Op maandag 24 oktober opent de buitenexpositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ op het Koopmansplein in Assen. De expositie maakt OP EEN STIJLVOLLE MANIER huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik op een laagdrempelige manier bespreekbaar in brede lagen (lees meer)

 • Open avond 13 oktober 2022

  Wat een heerlijke en inspirerende avond was het weer… Het eerste wat opviel was het geluid dat zo kenmerkend is voor een groep vrouwen die elkaar in alle gezelligheid ontmoeten: veel bruis, verhalen die verteld werden en gelach. (lees meer)

 • Areadag 19 maart 2022

  Op zaterdag 19 maart heeft Zontaclub Drenthe de landelijke Areadag 2022 mogen organiseren. De Areadag is hét jaarlijkse evenement waarbij we als Nederlandse Zontians elkaar ontmoeten en de onderlinge band kunnen versterken. Deze keer hebben ook de kandidaat (lees meer)

 • Vrouwen aan de macht

  Even iets om bij stil te staan en van te genieten: