Open avond 13 oktober 2022

Wat een heerlijke en inspirerende avond was het weer… Het eerste wat opviel was het geluid dat zo kenmerkend is voor een groep vrouwen die elkaar in alle gezelligheid ontmoeten: veel bruis, verhalen die verteld werden en gelach.

De achterzaal van het stadscafé was goed gevuld met allerlei vrouwen uit Assen en omstreken, die zich slechts twee momenten vrijwillig lieten onderbreken. Een keer op een meesterlijke wijze door Annemiek Rens, die ons meenam langs de vrouwelijke kunstenaars in de onze geschiedenis. Haar doel is om nog veel meer van de eigen stijl van deze vrouwen van te laten zien in het Drents Museum, iets wat volhartig werd ondersteund. Ook voorzitter Elsbeth Helfrich kreeg een moment waarin zij ons in vogelvlucht meenam langs de vele aspecten waar wij als vrouw in Assen invloed op hebben en bij Zonta ook actief mee bezig zijn. Een korte greep: leuke evenementen zoals het vrouwenfestival in Assen, KAVAS (KAns voor Vrouwen in Assen), Orange the World tegen geweld tegen vrouwen wereldwijd, maar ook items zoals duurzaamheid en onze invloed op de techniek. Waarna de bruis gewoon weer doorging…

Uiteindelijk gingen we net iets later weg dan gepland. Dat gebeurt ons wel vaker, vrouwen en de wereld geeft ook een geweldige boost aan energie. En dan doen we het over twee weken gewoon nog eens over. Wellicht zien we elkaar daar!

Zin om hier ook eens een keertje bij te zijn? Je bent welkom, neem gerust contact op via https://www.zontanederland.nl/contact/ of stuur een email naar [email protected] en eet gezellig een vorkje met ons mee.