WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Op maandag 24 oktober opent de buitenexpositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ op het Koopmansplein in Assen. De expositie maakt OP EEN STIJLVOLLE MANIER huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik op een laagdrempelige manier bespreekbaar in brede lagen van de bevolking. Op die manier levert het een belangrijke bijdrage aan het doorbreken van het taboe. De buitenexpositie is voor iedereen te bezichtigen vanaf maandag 24 oktober (16.00 uur) tot maandag 14 november. De werkgroep ‘Orange The World Assen’ nam hiertoe het initiatief.

Waarom staat deze reizende tentoonstelling ook hier in Assen?

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat kan zij niet alleen. WIJ als samenleving kunnen daarin iets betekenen. Met deze reizende tentoonstelling roepen WIJ de samenleving op om mee te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken. Het houdt niet op totdat JIJ iets doet.

De werkgroep Orange The World Assen nam initiatief om de reizende expositie van Stichting Open Mind naar Assen te halen. Hierbij zochten ze de samenwerking met Veilig Thuis Drenthe en verkregen financiële bijdragen vanuit Veilig Thuis Drenthe, de Gemeente Assen en de Provincie Drenthe. We laten aan elke inwoner zien dat je er niet alleen voor staat. Er is hulp beschikbaar en er zijn plekken waar je kan praten. Met elkaar of anoniem. Omstanders en professionals helpen we op weg met hulp en advies. Zo laten we iedereen weten dat huiselijk geweld en kindermishandeling onze aandacht nodig heeft.

DOE MEE!                   

Deel jouw tips, verhalen en ervaringen op social media met

#wijdoorbrekendecirkelvangeweld

HULP NODIG?

  • Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Als je belt krijg je een medewerker aan de lijn die luistert naar je verhaal, vragen stelt en die van jou beantwoordt. Bel 0800 2000 (24/7, gratis) of chat via www.veiligthuisdrenthe.nl (maandag t/m vrijdag tussen 9 – 17 uur). 
  • Het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe helpt jou als je een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt. Ze zijn 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Chatten kan via www.chatmetcsg.nl
  • Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips over hoe te handelen en lees je hoe anderen dit deden. 
  • Met het ondertekenen van de medestander pledge van Orange The World geef je aan dat jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden Onderteken de #medestander pledge | Orange the World 
  • De Kindertelefoon is er speciaal voor kinderen. 

Deze editie van WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is een initiatief van: